Over Leendertse Bronbemaling BV

Over ons

Al 60 jaar specialist in bronbemaling.

Leendertse Bronbemaling BV is een écht familiebedrijf dat al meerdere keren van vader op zoon is gegaan. De huidige eigenaar is Dave Leendertse, zoon van Jaap Leendertse en kleinzoon van oprichter Willem-Pieter Leendertse. Willem-Pieter Leendertse startte het bedrijf in 1962 aan de Duinwetering te Noordwijk.

 

Toen Willem-Pieter Leendertse kwam te overlijden in 1972, kwam Jaap Leendertse aan het roer van het bedrijf te staan. Het bedrijf was inmiddels gevestigd aan de Vlashoven 14 in Noordwijkerhout. In 1988 verhuisde Jaap Leendertse het bedrijf naar het huidige pand aan de Wasbeekerlaan 51 in Sassenheim.

 

“Wij doen net dat stapje extra voor de klant en dat tegen scherpe tarieven.” Aldus eigenaar Dave Leendertse.

Dave Leendertse – begonnen bij het familiebedrijf op z’n 15e – nam vervolgens het bedrijf over in 2012. Met meer dan 200 pompen – en al het benodigde binnen het wagenpark en kranenpark in bezit – is Leendertse Bronbemaling BV inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf die ieder bronbemalingsproject aankan.

Dave Leendertse. Directeur Leendertse Bronbemaling BV.

"Wij hebben alle kennis, materialen en wagens in eigen beheer.".

Wat is de reden dat je het bedrijf hebt overgenomen?

Ik liep hier al heel lang in het rond. Toen mij in 2012 werd gevraagd of ik het familiebedrijf wilde voortzetten hoefde ik daar niet lang over na te denken! 

Wat is de reden dat klanten voor Leendertse Bronbemaling kiezen?

Wij hebben alle kennis, materialen en wagens in eigen beheer. Daardoor kunnen wij snel en juist handelen. Dit is voor veel projecten die wij doen erg belangrijk.

Welk project staat je het meeste bij?

Heel lastig. De afgelopen jaren hebben we zoveel mooie projecten gedaan. Maar als ik er toch één moet kiezen, kies ik voor het project Hoogspanningsverbinding Beverwijk-Vijfhuizen, in opdracht van Heijmans (Tennet). De werkzaamheden bestonden uit het realiseren van een nieuwe 380kV verbinding tussen hoogspanningsstation Beverwijk en het nieuw te bouwen station in Vijfhuizen. Onze werkzaamheden bestonden uit het droogmaken en houden van 38 mastlocaties, hier hebben wij bronbemaling, spanningsbemaling, drainbemaling op verschillende locaties toegepast, hierbij was vaak de uitdaging dat het lozingswater brak en/of vervuild was.

60 jaar geschiedenis in beeld.

Meer informatie? Neem gerust contact op.